Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Överläkare/specialistläkare till VO Kirurgi i Kristianstad

Publicerad 2017-01-10 15:47
Sista ansökningsdatum: 2017-01-31

Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är nordöstra Skånes akutsjukhus och bedriver kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar av totalt 2300 kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Vi erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter.

Verksamhetsområde (VO) Kirurgi innefattar kirurgisk verksamhet i Kristianstad. Vi bedriver såväl planerad som akut verksamhet och är indelad i kärl-, urolog-, övre gastrointestinal-, kolorektal-, bröst/endokrin- och akutteam. VO kirurgi innefattar även en onkologisk behandlingsenhet, enheten för cancerrehabilitering och psykosocialt stöd.

Arbetsuppgifter
Sektionen för Kolorektal Kirurgi söker nu en specialist- eller överläkare till en varierad och stimulerande verksamhet!

Vår sektion har en hög grad av operativt deltagande, välfungerande processarbeten, intresse för utbildningsfrågor samt en ambition att öka det vetenskapliga arbetet med forskning och deltagande i kliniska studier. Dina arbetsuppgifter är sedvanliga för en läkare på en kirurgisk klinik.

Vår arbetsmiljö präglas av en öppen och kollegial stämning, trevliga medarbetare och ett utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är även ett grundkrav för tjänsten att du har språkkunskaper i svenska som motsvarar lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig med bred kompetens då arbetet spänner över hela det kolorektalkirurgiska fältet där vi särskilt utvecklar den laparoskopiska kirurgin. Du bör vara bakjourskompetent och behärska Koloskopi. Meriterande för tjänsten är ackreditering som kolorektalkirurg, vetenskapligt arbete/erfarenhet och undervisningserfarenhet.

Som person är du lugn i pressade situationer och du har en förmåga att hantera dem på ett kontrollerat sätt. Du har god kommunikativ förmåga och trivs med att arbeta i team. Vidare är du van vid att planera och organisera ditt arbete och vet hur du ska prioritera. Därutöver har du ett flexibelt förhållningssätt och har lätt för att anpassa dig till rådande omständigheter.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Status för tjänsten

Ref nr: A637668


Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Kommun: Kristianstad
Arbetstid: Arbetstiden är dagtid inklusive jourtjänstgöring.
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Kontaktpersoner
Leif Haendler, Verksamhetschef
Telefon, 044- 309 12 91

Jens Wikström, Teamledare Överläkare
Telefon, 044-309 12 22

Fackliga företrädare
Anna Hilbertson, Läkarförbundet
Telefon, 044-309 25 36

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Kirurgiska specialiteter, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Kristianstad

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-01-31

 • Publiceringsdatum

  2017-01-10

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier

Våra utbildningar