Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef till Infektionskliniken i Östergötland

Publicerad 2017-01-11 09:39
Sista ansökningsdatum: 2017-01-24

Infektionskliniken i Östergötland är länsövergripande med verksamhet på Universitetssjukhuset i Linköping (US) och Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) samt konsultverksamhet på Lasarettet i Motala (LiM). Kliniken har cirka 135 medarbetare och bedriver dygnetruntverksamhet med sluten- och öppenvård i såväl Linköping som Norrköping. Totalt finns det 37 vårdplatser, 17 på ViN och 20 på US. På US finns även en nationellt unik högisoleringsenhet för extremt smittsamma patienter.

Nationell och internationell erkänd bred klinisk forskning bedrivs i syfte att stödja ett evidensbaserat utvecklingsarbete av vården. Några exempel på forskningsområden är antibiotikaresistens, fästingburna infektioner, TBC, sepsis, hepatit. Kliniken medverkar också i arbetet inom det nationella landstingsgemensamma samverkansorganet STRAMA. Infektionsklinikens aktiva forskningsarbete och nära samarbete med Linköpings Universitet ger goda förutsättningar för bildandet av Universitetssjukvårdsenhet (USV) med start 2017. Organisatoriskt tillhör Infektionskliniken Hjärt- och medicincentrum (HMC) i Region Östergötland som bedriver hälso- och sjukvård inom området hjärt-, kärl- och specialmedicinska sjukdomar. HMC är ett kompetenscentrum med uppdrag att utveckla sjukvården inom dessa områden och tillsammans med Linköpings Universitet verka för kunskapsspridning samt bedriva utbildning och forskning.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en chef och ledare som kommer att ha det samlade resultatansvaret för verksamheten. Det innebär bland annat att ansvara för patientsäkerhet, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljöfrågor. Du leder utifrån ett processorienterat arbetssätt med tydliga mål. Som verksamhetschef har du personalansvar för klinikens läkare och vårdenhetschefer. Till din hjälp finns också två medicinskt ledningsansvariga läkare, en på respektive sjukhus US/ViN. Din uppgift är även att stimulera till fortsatt forskning och utveckling inom klinikens område. Tjänsten innebär att du rapporterar till produktionsenhetschefen och ingår i HMC:s ledningsgrupp. Du har sidledsansvar såväl inom som utom centrumet. Målet är en effektiv verksamhet med patienten i fokus där kvalitet, delaktighet och hög tillgänglighet är ledord.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som trivs i rollen att leda och utveckla sjukvårdande verksamhet. Du har utbildning på högskolenivå, gärna inom vårdrelaterad utbildning så som läkare eller sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av chef- eller ledaruppdrag eller genomgånget ledarutvecklingsprogram är en fördel. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga ledaregenskaper. Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har god förmåga att samarbeta samt att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen. Dessutom är du en tydlig kommunikatör både muntligt och skriftligt. I ditt ledarskap sätter du upp mål, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har en god förmåga att organisera, strukturera och strategiskt långsiktigt bedriva verksamheten.

Anställning och information
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Sista ansökningsdag är 2017-01-24.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Produktionsenhetschef Stefan Franzén, HMC, 010-1034887, stefan.franzen@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Läkarföreningen, Bengt Ekermo, 010-103 32 72, bengt.ekermo@regionostergotland.se

Vårdförbundet, Stina Lannemyr, stina.lannemyr@regionostergotland.se

Vision, Josephine Caesar, josephine.caesar@regionostergotland.se

Ansökan
Du ansöker genom att registrera ditt intresse via vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är den 24 januari 2017. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Om du under registrering stöter på problem med systemet, kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping, Norrköping, Motala

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-01-24

 • Publiceringsdatum

  2017-01-11

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar