Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Verksamhetschef till Verksamhetsområde vuxenpsykiatri i Helsingborg

Publicerad 2017-07-04 15:09
Sista ansökningsdatum: 2017-08-06

Arbetsplatsbeskrivning

Är du utvecklingsinriktad och trivs i en dynamisk miljö? Är du kommunikativ och har en förmåga att bygga goda relationer? Då kanske du är vår nya verksamhetschef!

Välkommen till Psykiatri Skåne!

Psykiatri Skåne är en av tre divisioner i Skånevård Sund. Genom Psykiatri Skåne erbjuds Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom Vuxenpsykiatri, Barn- och Ungdomspsykiatri och Rättspsykiatri. Verksamheten har en gedigen anknytning till universitet och andra lärosäten i regionen. Psykiatri Skåne har drygt 3 000 anställda och en budget på cirka 2 700 miljoner kronor.

Verksamhetsområde (VO) Vuxenpsykiatri Helsingborg har upptagningsområde nordvästra Skåne med tio kommuner och cirka 300 000 invånare. Öppenvård bedrivs på 15 mottagningar i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm. All heldygnsvård ligger samlad i Helsingborg, 83 vårdplatser fördelade på fem vårdavdelningar. Verksamhetsområdet har cirka 400 medarbetare och en budget på 365 miljoner.

- Ambitionen är att föra in forskningen än mer i vår verksamhet och inom snar framtid få bedriva universitetssjukvård. Våra medarbetare är engagerade och har många idéer, en bra grund att arbeta vidare med, berättar Katarina Hartman, divisionschef.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill leda verksamhetsområde vuxenpsykiatri i Helsingborg. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och du vill utveckla verksamheten genom att arbeta aktivt med ständiga förbättringar. För att trivas inom Region Skåne är det viktigt att du känner dig hemma i våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Som verksamhetschef är du ansvarig för områdets samlade verksamhet, ekonomi och personal. Du rapporterar direkt till divisionschefen och ingår i divisionens ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer och stab. Du har det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet. Du genomför uppdragen inom givna ekonomiska ramar. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier, samt arbetar för en god arbetsmiljö. Som verksamhetschef arbetar du tätt tillsammans med dina chefer för att stötta och leda verksamheten mot uppsatta mål. Till stöd i ditt arbete har du en verksamhetsnära stab. Det är viktigt att ha med patient- och närståendeföreningar i arbetet.

Du kommer att vara placerad i Helsingborg, men har nordvästra Skåne som ditt geografiska arbetsfält. Resor förekommer i tjänsten.

- Du kommer att vara direkt underställd mig som divisionschef och du får i din roll som verksamhetschef ett stimulerande och utmanande arbete att leda och utveckla Psykiatri Skåne. Därtill får du goda möjligheter till kontinuerlig individuell utveckling och stort inflytande på utvecklingen av morgondagens psykiatri. Välkommen till oss!, hälsar Katarina Hartman, divisionschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat högskole-/universitetsexamen och erfarenhet av att leda organisationer med chefer på flera nivåer. Du har erfarenhet av och förståelse för kliniskt arbete och de olika professionerna inom specialistpsykiatrin. Tidigare chefserfarenhet inkluderat ansvar för personal, ekonomi och verksamhet är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och förändringsarbete utifrån ett patientperspektiv.

För den här tjänsten är det viktigt att du är trygg i din chefsroll och har ett närvarande ledarskap. Du leder och utvecklar verksamheten genom att motivera, entusiasmera och skapa delaktighet hos alla medarbetare. Därtill har du en mycket god förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och kan styra verksamheten mot uppsatta mål. Vi vill också att du genom lyhördhet, tydlighet och rak kommunikation skapar långsiktiga och goda relationer till medarbetare, patient- och närståendeföreningar och vårdgrannar. Eftersom delar av Psykiatri Skåne bedriver universitetssjukvård med både forskning och undervisning vill vi att du är väl förtrogen med FoU-verksamhet. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper.

I din ansökan vill vi att du beskriver din kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper och vad du kan bidra med i din roll som verksamhetschef.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

Vi tillämpar löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

Sökande bör reservera den 10 och 17 augusti för intervjuer med såväl arbetsgivaren, fackliga organisationer som brukarorganisationerna. Intervjuerna kommer att genomföras på Baravägen 1 i Lund.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-08-06

Referensnummer: A699866

 

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner

Katarina Hartman, divisionschef
046-77 08 42
Johanna Bredmar, HR-ansvarig
046-17 48 22
Facklig företrädare

Ta kontakt med divisionssekreterare Lena Persson för kontakt med fackliga företrädare
046-17 48 20

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.

 • De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
 • Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
 • Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:

 • Psykiatri
 • Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
 • Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Helsingborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-08-06

 • Publiceringsdatum

  2017-07-04

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar

Nominera till Athenapriset 2017!