Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Specialistläkare med inriktning på barnoftalmologi, Göteborg

Publicerad 2017-11-10 13:12
Sista ansökningsdatum: 2017-12-06

Ögonsjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhus är med drygt 200 medarbetare Sveriges näst största ögonklinik. Vi är en forskningsintensiv klinik som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Verksamhetens uppdrag omfattar region- och länssjukvård och vi har även rikssjukvårdsuppdrag inom barnkatarakt och barnglaukom. Huvudverksamheten är lokaliserad till Mölndals sjukhus men finns även på Sahlgrenska sjukhus, Kungälvs sjukhus samt Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus.

Ögonmottagningen på Drottnings Silvias Barn och ungdomssjukhus är en konsultmottagning för barnsjukhuset och en remissinstans för barn - och skolhälsovård. Det är även en konsultmottagning för inneliggande vuxna på SU/Östra. Ett elektrofysiologiskt laboratorim för utredning av retinala och neurologiska sjukdomar hos barn finns här och på mottagningen bedrivs även forskning om bland annat rop, barnkatarakt, ögonmorfologi och synutveckling.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan nu erbjuda en spännnade tjänst som specialistläkare inom barnoftalmologi till vårt team på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Ett team med god gemenskap, hög kompetens och erfarna kollegor. Vi vill ta tillvara på din kompetens samtidigt som vi ger dig goda möjligheter till fortutbildning och att bedriva forskning. Ett menningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten

Tjänsten innebär huvudsakligen kliniskt arbete inom barnoftalmologi med möjlighet att inrikta sig på exempelvis elektrofysiologiska utredningar, rop, barnneurooftalmologi och/eller skelkirurgi. Undervisning ingår i uppdraget och goda möjligheter till forskning finns.

Vi tror att du är en person som ställer dig positiv till förändringsarbete och som vill vara med och utveckla och driva verksamheten framåt för att möta morgondagens patientbehov och för att kunna bedriva en ögonsjukvård i toppklass.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistläkare inom ögonsjukdomar och som har tidigare erfarenheter av och/eller intresse för att arbeta med barn i alla åldrar. Tidigare erfarenheter av forskning och undervisning är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig tillämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/7462

Kontakt
Sektionschef, Marita Andersson Grönlund, 070- 020 61 48
Facklig företrädare
Saco, Alf Nyström, 031- 343 09 49

Sista ansökningsdag 2017-12-06

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Ögonsjukdomar

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-12-06

 • Publiceringsdatum

  2017-11-10

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Åldersgräns

Borde det finnas en övre åldersgräns för att få behålla läkarlegitimation?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar