Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Örebro Län

Sjuksköterskor till Beroendecentrum, LARO-mottagningen, Örebro

Publicerad 2017-11-13 12:51
Sista ansökningsdatum: 2017-11-19

LARO-mottagningen, som är en del av Beroendecentrums öppenvård, bedriver underhållsbehandling för personer med opioidberoende i Region Örebro län. Vi är en medelstor mottagning med för närvarande drygt 85 patienter i behandling. Efterfrågan på behandling är stor och vi har hela tiden nya sökande. Vi arbetar i team bestående av läkare, kurator, sjuksköterskor och psykolog. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrift HSFL-FS 2016:1
Mottagnigen har funnits sedan 2002 och är belägen på USÖ.

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska på LARO mottagningen kommer du förutom sedvanliga arbetsuppgifter såsom provtagningar och läkemedelshantering ha lång och tät kontakt med dina patienter, du deltar aktivt i bedömnings/utredningsarbetet innan behandlingen påbörjas, du är delaktig i vårdplaneringen samt delar ansvaret för att vårdplanen kontinuerligt följs upp och revideras. Du kommer att arbeta med stöd-, motiverande- och återfallpreventiva samtal.
Samverkan sker internt inom det egna teamet och med övriga delar av Beroendecentrum, externt med framför allt socialtjänst och kriminalvård men även med andra myndigheter såsom arbetsförmedling, försäkringskassa mfl.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningsform:
Dagtid med helgtjänstgöring på mottagningen var 7:e helg.
Tillsvidareanställning.

Tillträde:
2018-01-08 eller enligt överenskommelse

Upplysningar:
Anna-Lena Holst, Psykiatrisjuksköterska 019-602 05 38
Mia Johansen, Enhetschef 070-326 04 45

Facklig företrädare:
Merjo Yliluoma, Vårdförbundet, 070-302 20 70

Sista ansökningsdatum:
2017-11-19

Ärendenummer:
HoS:2017:1033

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidarutbildning i psykiatri, vi ser gärna att du har några års yrkerserfarenhet utifrån arbete med missbruk- och beroendevård. Kännedom om och erfarenhet av arbete med LARO-behandling är särskilt meriterande. Stor vikt läggs på personlig lämplighet och egenskaper.

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum är en del av den specialiserade psykiatrin som utreder och behandlar personer med beroendeproblematik och samtidig psykisk ohälsa. Verksamheten omfattas av både öppen- och slutenvård som till exempel allmän-, ungdoms-, kvinno-, neuropsykiatrisk-, körkorts-, dopningsmottagning, en enhet för samverkan mot alkohol och droger i trafiken samt LARO-, psykolog- och psykoterapeutmottagningar samt ett CM-team. Slutenvården består av en vårdavdelning och en tillnyktringsenhet. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fem verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen.

Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Sjukskötersketjänster, Psykiatri

 • Arbetsgivare

  Region Örebro Län

 • Stad

  Örebro

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2017-11-19

 • Publiceringsdatum

  2017-11-13

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Åldersgräns

Borde det finnas en övre åldersgräns för att få behålla läkarlegitimation?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar