onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Agenda webbinarium

Tjänstemän beskylls för att försena borgerlig sjukvårdspolitik

Publicerad: 1 augusti 2008, 13:32

Tjänstemännen i Östergötland bromsar alliansens politik. Det hävdar riksdagsledamoten och tidigare landstingspolitikern Finn Bengtsson (m).


Finn Bengtsson är otålig. Varför går privatiseringarna i Landstinget i Östergötland så långsamt, undrar han? Nu tror han sig veta svaret. Det är tjänstemännens fel. De bromsar alliansens politik. Enligt honom bedömer tjänstemännen allt för ofta att det inte är framgångsrikt att privatisera.

I andra län löser tjänstemännen de problem man stöter på vid privatisering, i Östergötland ser de bara hindren, säger Finn Bengtsson till lokaltidningen Corren.

Han inser dock att det kan ha sina svårigheter i en allians där det näst största partiet, Vrinnevilistan, har återupprättandet av sjukhuset i Norrköping högst på sin agenda, och inte privatisering. Finn Bengtsson tror inte att tjänstemännen agerar politiskt medvetet. Däremot leder deras ovilja att förändra till ett omedvetet tjänstemannastyre, hävdar han.

Till exempel har privatiseringarna i både Finspång och Motala blivit fiaskon och beslutet om att öka konkurrensen i primärvården med en auktorisation, har skjutits på framtiden, skriver Corren.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev