måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Följ Dagens Medicin i Almedalen

Publicerad: 21 juni 2017, 09:46

Foto: Pax Engström Nyström

Patientmakt och digitalisering är heta ämnen i sjukvårdens Almedalen. Men vårdkrisen ser ut att ta liten plats i årets samtal. Dagens Medicin är på plats i Visby.

Ämnen i artikeln:

VårdkrisenPaolo Macchiarini

Rapporterna om stängda vårdplatser och skriande personalbrist inom vården duggar tätt till vardags. Men under årets Almedalsvecka är det trots det andra ämnen som tar betydligt större utrymme i diskussionen. Digitaliseringen, förstås, men även Läkarförbundets senaste hjärtefråga ­– chefer inom vården, är på tapeten hos flera arrangörer. Flyktingvågen påverkar vården, inte minst psykiatrin, och därmed årets debatt, liksom det stora folkhälsoproblemet fetma. Och än är sjukvården inte riktigt färdig med Paolo Macchiarini och skandalens efterdyningar.

Dagens Medicins redaktion är som vanligt på plats och bevakar de viktigaste seminarierna, ett nyhetsflöde du kommer att kunna följa på sajten. Skaffa dig gärna vårt dagliga nyhetsbrev för att inte missa något viktigt.

Samtidigt bevakar vi Almedalsveckan för flera av våra nischade digitala nyhetstjänster, som nystartade Kommunal Hälsa och Digital Hälsa samt de sedan länge etablerade Läkemedelsmarknaden och Apoteksmarknaden. Vill du ge oss nyhetstips är det lättast att nå oss på e-postadressen redaktionen@dagensmedicin.se.

Varje morgon, måndag till onsdag, sänder Dagens Medicin frukost-tv direkt från Almedalen som läggs ut på sajten med start klockan 08.00 under flaggan Health Tech Hub, helt med fokus på digital hälsa. Den som är i Visby kan ta del av frukostmötena på Dagens Medicins Vårdtorg på Tage Cervins gata 8.

På Dagens Medicins vårdtorg håller dessutom Dagens Medicin Agenda seminarier hela dagarna från måndag till och onsdag om viktiga frågor för olika diagnosområden, som cancer och diabetes, digitalisering, värdebaserad vård, läkemedelskostnader och patientdelaktighet för att nämna några ämnen. Du kan hitta vårt program för veckan här. Dessa seminarier kan du sedan ta del av i tv-klipp på dagensmedicin.se.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev