fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

"För många medarbetare per chef"

Publicerad: 1 juli 2013, 14:28

Cheferna i sjukvården har som regel alldeles för många underställda. Det blev slutsatsen på ett seminarium om ledarskap i Almedalen.


Det pågående vårdupproret präglade seminariet om sjukvårdens ledare, som arrangerades på måndagen av Capio och Dagens Medicin. Läkare är frustrerade över att vården ser ut som den gör och kräver mer mänsklighet och mindre snävt ekonomiskt tänkande.

Bristen på kontakt mellan politiker, toppledare, verksamhetschefer och första linjens chefer är en förklaring till missnöjet, ansåg bland annat Mikael Forss, biträdande sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

En utredning på Karolinska visar att av sjukhusets 600 chefer har 50 procent fler än 25 direktrapporterande medarbetare. Alldeles för många, anser han, och nu pågår diskussioner om vad sjukhuset kan göra åt det.

Capio har en tumregel som säger att varje chef ska ha maximalt mellan 15 och 20 rapporterande. Men varifrån tar man nya chefer, blev följdfrågan.

–        Man plockar från toppen. Lönen till en toppchef räcker till två andra chefer, förklarade Thomas Berglund, i en intervju efteråt.

I koncernstaben för Capio, med drygt 11 000 anställda i Sverige, Norge, Frankrike, Tyskland och Storbritannien, finns endast 15 personer.

Men läkare vill ju inte bli ledare, löd en invändning. Towa Jexmark, ny som divisionschef i Region Skåne, har receptet klart: ta vara på och stötta de unga läkare som verkligen vill bli ledare. Som verksamhetschef på medicinkliniken var hon också noga med att en gång om året ge medarbetarna en dos ”regionkunskap”, det vill säga hur ekonomin och annat fungerar i Region Skåne. Kunskaper minskar frustrationen.

Måste då ledare ha detaljkunskap om den sjukvård de leder? Absolut, lika väl som en lastbilstillverkare måste kunna lastbilar, svarade Thomas Berglund. Ju närmare produktionen desto mer djupa detaljkunskaper. Det kräver också att toppcheferna, och även politikerna, utmanar sina under chefer och ställer frågor om verksamheten. Inte enbart om ekonomi och kostnader.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev