tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Full fart för Westerholm

Publicerad: 2 juli 2013, 09:09

Riksdagsledamoten Barbro Westerholm (FP) har fullt upp i Almedalen. Vid ett 20-tal evenemang är hon med i panelen.


LB

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se


Under tisdagsförmiddagen sitter hon som åhörare vid ett seminarium om cancer. En ganska ovan roll för Barbro Westerholm under årets Almedalsvecka.

­­– Det här är det enda seminariet där jag inte sitter där framme. Man lyssnar på ett annat sätt när man är åhörare. När man sitter i panelen siktar man bara in sig på vad man ska svara och få till en oneliner, säger hon.

Första gången Barbro Westerholm var med  i Almedalen var 1988, i samband med att hon debuterade i riksdagen. Och sedan dess har hon varit med om inte alla år, så de flesta. Oftast som politiker, men några år som lobbyist när hon inte satt i riksdagen.

I år finns hon med i panelen vid ungefär 20 evenemang.

Hur orkar du med det?

– Det gäller att sova hela nätterna. Jag är inte ute och minglar, går jag på middag så är jag hemma vid tio-halv elva. Och så slarvar jag inte med maten. Plus att jag är väl förberedd, jag har präntat ned vad jag vill ha fram i diskussionerna. Det tar ungefär en vecka inför Almedalen.

­ Vad ser du fram emot mest under årets politikervecka?

­ – Att möta John Dalli, EU-kommissionären som fick gå på grund av tobaksfrågan. Att möta honom direkt är särskilt intressant eftersom frågan är så infekterad.

FOTNOT: John Dalli fick lämna sitt uppdrag som folkhälsokommissionär efter misstankar om korruption och mutor. Under tisdagen i Almedalen talar han på ett seminarium arrangerat av tankesmedjan Tobaksfakta.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev