fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Gävleborg väljer vatten framför vin

Publicerad: 1 juli 2013, 11:09

Svante Lönnbark delar ut vatten i Almedalen

Foto: Lisa Blohm

Det påstås vara mycket rosévin i Almedalen. Gävleborgs landstingsdirektör Svante Lönnbark lockar med vatten.


LB


På en av Almedalens huvudgator, Donnersgatan, står under måndagen landstingsdirektör Svante Lönnbark och projektledaren Jan Woxberg och delar ut ett antal vattenflaskor ur en skrinda. Närmare bestämt runt 1 700 stycken, helst med åtföljande flygblad om Gävleborgs seminarier under dagen.

­­– Det är inte många kvar nu. Vi räknar med att vattnet är slut när vi hunnit göra reklam för våra seminarier. Vattnet är ett bra sätt att komma i kontakt med folk, säger Svante Lönnbark, som passar på att få korta pratstunder med människor från både hemlandstinget och övriga Sverige.

Med ett par års erfarenhet av arrangemang i Almedalen har Landstinget Gävleborg dragit några lärdomar. Fjolårets sex evenemang har begränsats till fyra och till skillnad från första året, då Gävleborg spred ut sig över flera dagar, koncentrerar man sig i år till en enda dag, måndag.

Dagens sista seminarium har fått det ganska långa namnet ”Flera landsting får troligen bilda region 2015 – vad krävs för att skapa tillväxt i regionen?”

­– Det kan låta lite torrt … säger Svante Lönnbark, men understryker att det i själva verket är en spännande och viktig fråga, som i förlängningen också har betydelse för hur mycket resurser som kan läggas på sjukvården.

Det är rätt få landsting som finns med som arrangörer på sjukvårdssidan i politikerveckan. Svante Lönnbark tycker att det är viktigt för landstingen att delta.

­– Många privata entreprenörer har sett Almedalen som sin arena. Det offentliga behöver också finnas med och lyfta sina frågor och till exempel visa vad vi står för som beställare.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev