Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Hon värvade sitt lag på Twitter

Publicerad: 2 juli 2013, 15:19

Läkarförbundets lagledare Heidi Stensmyren siktar på att ta hem cupen.

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Läkarförbundet siktar på seger i Almedalscupen i fotboll. Men andre vice ordföranden Ove Andersson togs inte ut till truppen, av sjukvårdspolitiska skäl.


Under onsdagen är det för första gången avspark i Almedalscupen, fotboll på femmannaplan. Bland de deltagande lagen finns Läkarförbundet, som ensam representant för sjukvården.

Lagledaren Heidi Stensmyren, mer känd som förste vice ordförande i Läkarförbundet, hade under måndagen brått att skramla ihop ett lag. Ett nödrop på Twitter gav resultat.

– Det var först när jag gick ut där som läkarna på plats hörde av sig. Nu har vi till och med två avbytare, berättar Heidi Stensmyren, som törs utlova seger i turneringen.

– Det är ett bra lag med både bredd och spetskompetens, säger hon och syftar på att såväl allmänmedicinare som chefer, facktoppar och sjukhusläkare finns med i laget.

Egentligen var Läkarförbundets andre vice ordförande Ove Andersson också påtänkt som spelare. Men han har fått spelförbud, eftersom andra plikter kom emellan.

– Han ska täcka ett evenemang som Socialdemokraterna har i morgon och som låter jättespännande. Därför skickas han ut från laget. Fotboll är viktigt, men det finns annat som är viktigt också, säger Heidi Stensmyren, som fortfarande på tisdagseftermiddagen inte hade klart för sig vem som skulle spela på vilken position.

Utöver idrotten deltar hon i år i fyra programpunkter i Almedalen, men har prioriterat att hinna med att lyssna mer än att själv vara deltagare i så många evenemang. Ändå är kalendern ganska fullbokad, med många mingel och möten inbokade lång tid i förväg.

– Almedalen handlar också om att odla sina kontaktytor, det är sånt man använder resten av året.

Vad har varit bäst hittills i år?

– En bra sak är att det är mycket mer tv-sändningar än tidigare. Det gör det enklare att ta igen det man missar. Det är också bra med fler mingel.

Almedalscupen är ett samarrangemang mellan Korpen och tidningen Dagens Samhälle. Matcherna spelas på Paviljongen och Läkarförbundets tre gruppspelsmatcher spelas mellan 12.50 och 14.00. Därefter väntar eventuellt semifinal.

Läkarförbundets trupp består av:

■ Heidi Stensmyren, förste vice ordförande Läkarförbundet.
■ Nasim Farrokhnia, verksamhetschef på akuten, Södersjukhuset.
■ Ulf Österstad, allmänläkare, Karlskrona.
■ Lars Nevander, andre vice ordförande, Sjukhusläkarna.
■ Anja Mitchell, värvad dansk narkosläkare och facklig företrädare.
■ Sofia Segergren,kommunikatör på Läkarförbundet.
■ David  Svaninger, ST-läkare, andre vice ordförande i Sveriges yngre läkares förening.

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev