Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Almedalen

Läkarlaget föll tungt mot S

Publicerad: 2 juli 2014, 14:41

Läkarförbundet i blått, i hård kamp med Socialdemokraternas allra yngsta spelare.

Foto: Lisa Blohm

Det blev respass direkt i gruppspelet för läkarlaget i årets korpfotboll i Almedalen. Tuffaste motståndet kom från Socialdemokraterna.


I fjol ställde Läkarförbundet upp med ett lag i premiäromgången av Almedalscupen, med Korpen som arrangör. Ett deltagande som gav mersmak, trots att motståndet då blev för tufft. I år väntade på onsdagseftermiddagen fyra matcher, vilket resulterade i en uddamålsförlust, två oavgjorda och slutligen förlust med 0–4 mot Socialdemokraterna.

– Vi är ändå ganska nöjda, vi har aldrig spelat ihop tidigare, utan det var ju en hopraggning, och framför allt var det kul, intygar en lagom svettig Pär Höglund i en kort paus mellan slutsignalen och ett svalkande lagdopp i Östersjön.

Vid sidan av fotbollskarriären är han läkare och forskare inom socialmedicin vid Karolinska institutet och forskar på organisation i vården.

Vad har man för nytta av den kunskapen i en fotbollsturnering som den här?

– Det är väl folkhälsa för alla, alla ska vara med. Vi hade ingen uttagning efter hur bra folk var. Sedan fick vi en reservlista, för vi hade väldigt många som ville, och det var roligt.

Både den enligt källor på Twitter tunge liberon Ove Andersson och Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren, mycket engagerad i fjol, var dock upptagna på annat håll. De ägnade sig åt folkhälsa lite mer i teorin, på det egna seminariet ”Från kunskap till handling – åtgärder för bättre folkhälsa”.

– Vi hade ju gärna sett hennes starka höger-, eller om det är vänsterfot, men det finns ju andra som också måste få komma fram här, säger Pär Höglund.

Ni är det enda vårdrelaterade förbundet som deltar i turneringen. Varför?

– Jag vet inte. Det finns ju något om att man kan ge löften inom sjukvården, så jag försökte utmana Fysioterapeuterna att lova att vara med, men de fick inte ihop ett lag. Men det kommer nog att växa, det är en rolig grej.

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev