Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Sträckningar och förluster

Publicerad: 3 juli 2013, 13:23

Hård bud för Läkarförbundets korplag i Almedalen.

Foto: Lisa Blohm

Tre spelare med sträckningar, två förluster och en oavgjord match blev Läkarförbundets facit i Almedalscupen i fotboll.


Inför korpturneringen gick Läkarförbundets förste vice ordförande Heidi Stensmyren ut hårt. Siktet var inställt på cupseger. Men efter tre gruppspelsmatcher om en kvart vardera var ett skadedrabbat lag utslaget. Inte mindre än tre av Läkarförbundets spelare sträckte sig under turneringen.

En av dem var Lars Nevander, andre vice ordförande i Sjukhusläkarna och barnpsykiater i Lund. Men han gjorde å andra sidan lagets enda mål. Framspelad av lagets danska värvning, Anja Mitchell, sköt Lars Nevander ett skott intill vänstra stolproten, otagbart för Svenska institutets målvakt, i en match som slutade 1­–1.

– Hur det känns? Som om man spelar fotboll för första gången på 40 år, och går direkt från studentserien till Läkarförbundets lag. Men det var jämna och bra matcher, säger han efter matchen.

Visst ältades några missade lägen efter turneringen. Men mest hyllades medspelarna för sina insatser och laget verkade rejält suget på att ta revansch ett annat år. Möjligen med längre uppladdning än dagens 20 minuter inför turneringsstart.

Matchen mot Mittuniversitetet förlorade Läkarförbundet med 0­–1 efter ett mål i slutsekunderna. Mot 4C Strategis blev förlusten 0­–3. Vem som vann turneringen är i skrivande stund inte klart.

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev