tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Straffen för attacker mot blåljuspersonal ses över

Publicerad: 6 juli 2016, 06:42

Foto: Jean-Marie Guyon/Thinkstock

Regeringen ska se över straffsatserna för attacker mot blåljuspersonal. Det beskedet gav statsminister Stefan Löfven (S) i Visby.

Ämnen i artikeln:

Ambulanssjukvård

Socialdemokraterna presenterade ett reformprogram för minskad segregation under sin dag under Almedalsveckan. I inledningen till programmet skriver partiet att attacker mot poliser, brandmän eller ambulanser aldrig kan accepteras. Attacker som inträffat i områden med stor segregation.

Programmet beskriver en rad åtgärder som Socialdemokraterna vill genomföra för att minska segregationen. Det handlar bland annat om satsningar på skolor, stärkt samhällsservice och brottsförebyggande arbete. Men i programmet finns också ett löfte om att se över straffsatserna för attacker mot blåljuspersonal. Ett löfte Stefan Löfven också nämnde i sitt tal i Almedalen på tisdagskvällen.

Stefan Löfven blir därmed den andra talaren under årets Almedalsvecka som nämner attacker mot utryckningspersonal i sitt tal. Även centerledaren Annie Lööf tog upp ämnet och krävde att ambulanspersonal och räddningstjänst skulle få samma juridiska skydd mot angrepp som polisen har i dag. Hon krävde också strängare straff för angrepp mot utryckningspersonal.

Relaterat material

Krävde stärkt skydd för ambulanspersonal

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev