lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Vårdförbundet håller tyst

Publicerad: 27 juni 2013, 12:05

De senaste åren har Vårdförbun­d­et ­satsat på det spektakulära i Almedalen, vid sidan av sina seminarier. Om det blir något liknande i år vill organisationen inte avslöja.


– Vi berättar inget om våra arrangemang i förväg, vi får se i Almedalen, säger Alf Lindberg, kommunikationschef på Vårdförbundet.

Tidigare har fackförbundet gjort satsningar i form av den ”arkeologiska utgrävningen” i fjol som symboliserade det som organisationen tyckte var föråldrat i vården och de vita korsen som representerade antalet människor som dör på grund av misstag i vården.

– För flera år sedan gjorde vi en medveten satsning för att se till att vårdfrågorna var en av de tre tyngsta frågorna som tas upp under Almedalsveckan och där är vi i dag, säger Alf Lindberg.

Vilka seminarier som Vårdförbundet arrangerar är däremot ingen hemlighet. Tre frågor som organisationen tar upp under dagarna i Visby är bristen på specialist­utbildade sjuksköterskor, hur vi får en bättre vård av äldre och lönediskriminering.

På plats under delar av veckan finns totalt drygt 15 personer från förbundet. Det handlar om större delen av förbundsstyrelsen och en handfull anställda.

– Vi vill påverka partierna och det är året innan val som man har störst möjlighet att göra det, säger Alf Lindberg och berättar att budgeten för Almedalen är sexsiffrig, med boende och resor som en stor del.

Förbundet bjuder också in medlemmar som jobbar eller semestrar på Gotland till ett medlemsmingel.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev