onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Almedalen

Vill se ny ersättningsmodell

Publicerad: 5 juli 2017, 14:00

Min doktors chefläkare Henrik Kangro var en av talarna när Svenska Läkaresällskapet bjöd in till seminarium om digital vård.

Foto: Pax Engström Nyström

Inför ett nytt ersättningssystem för digitala vårdbesök. Det föreslår min doktors chefläkare Henrik Kangro som är på plats under Almedalsveckan.

Ämnen i artikeln:

SKR

Digitala vårdbesök är föremål för diskussion och samtal under flera av Almedalsveckans seminarier. De stora aktörerna är på plats inklusive min doktors chefläkare Henrik Kangro som är nöjd med veckans samtal.

– Det roligaste för mig personligen är att de flesta nu har insett värdet av det jobb vi har gjort, säger Henrik Kangro.

Under våren riktade de digitala vårdcentralerna kritik mot Sveriges Kommuner och Landstings beslut om en halverad ersättning för digitala vårdbesök. Enligt Henrik Kangro har detta dock inte fått några omedelbara effekter för Min doktor. Men han vill ni nu att landstingen ser över hela ersättningsmodellen för digitala vårdbesök.

– Digitala vårdbesök är olika saker. Det är olika patienter med olika diagnoser och olika behov. Då blir det fel att ha samma ersättning för allt, säger Henrik Kangro.

Han hoppas nu att sjukvårdshuvudmännen ska bjuda in de digitala aktörerna till en dialog om en ny ersättningsmodell som utgår från patienternas behov.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev