Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

200 intresserade av ny kedja

Publicerad: 15 februari 2010, 15:39

Cirka 200 intressenter har skrivit upp sig på en preliminär intresselista för att delta i den handlarägda apotekskedja som Farmacevtföretagarna och Alliance Boots vill skapa.


I förra veckan drog Farmacevtföretagarna ut på turné för att informera potentiella delägare i bolaget om det tänkta samarbetet med Alliance Boots.

Efter att ha besökt Malmö, Göteborg och Stockholm har nu ungefär 200 intressenter skrivit upp sig på den preliminära intresselistan.

– Vi har fått enormt mycket positiva reaktioner. Alliance Boots är ju ett starkt varumärke och många är glada över att det finns ett privat alternativ till Apoteksgruppen, berättar Sverker Littorin, Farmacevtföretagarnas styreleseordförande.

Vad berättade ni om?

– I första hand berättade vi om Alliance Boots, det är ju ett stort företag med gamla anor. Men också om vilka värderingar vi har och vilka önskemål vi har på eventuella köpare i bolaget.

Sverker Littorin berättar att Farmacevtföretagarna ställer krav på kompetens hos delägarna, kedjan ska i första hand fokusera på utbildade apotekare och receptarier.

– Det innebär inte att vi har stängt dörren för andra, men vi vill hålla en hög etisk nivå. Vi vill kunna erbjuda professionell rådgivning, inte bara vara en handlare.

Vilka krav ställer ni ekonomiskt?

– Vi vill att köparna ska ha en egenfinansiering på upp emot en miljon. Om man vill bli ett miljardbolag är det viktigt att göra rätt från början, säger Sverker Littorin.

Relaterat material

Alliance Boots vill samarbeta med Farmacevtföretagarna

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev