Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

41 apotek kollar kunders hälsa

Publicerad: 8 April 2010, 09:17

Nu går startskottet för Apoteket AB:s storsatsning Hälsokoll. Tjänsten finns på måndag på 41 apotek i hela landet – före årsskiftet på 100.


Redan i slutet av mars kunde Dagens Apotek berätta om Apoteket AB:s nya tjänst Hälsokoll. Vid ett pressmöte i dag lättade företaget på förlåten till satsningen.

Tjänsten går ut på att apotekskunden bokar ett möte med en farmaceut, som är en specialutbildad och certifierad ”hälsokollare”. Bland annat tas ett blodprov och kolesterolvärden, blodtryck och midjemått registreras.

Prov- och enkätvärdena bearbetas i en vetenskapligt framtagen algoritm, och utmynnar i en personlig profil där en beräknad potential att minska risken för hjärt-kärlsjukdom visas. Risken för hjärtsjukdom beräknas via den etablerade Score-metoden.

Till satsningen hör också webbplatsen Hälsolabbet, där användaren bland annat kan sätta upp egna hälsomål. Hälsolabbet är gratis för alla att använda, medan hälsokollen kostar 250 kronor.

Apoteket kommer även att erbjuda Hälsokoll-tjänsten till företag.

41 av Apoteket AB:s apotek, från Skellefteå i norr till Trelleborg i söder, erbjuder Hälsokoll från starten på måndag. Av dessa apotek ligger elva i Stockholmsområdet, fem i Västra Götaland och fyra i Skåne.

– Målet är att 100 apotek ska ha Hälsokoll vid årsskiftet. Sedan får vi se hur vi går vidare, men vi kommer garanterat att fortsätta med det här, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör på Apoteket AB.

Satsningen presenterades i morse vid en pressfrukost på Apoteket Svanen i Stockholm. Eva Fernvall, TV-profilen Ebba Blitz och Maj-Lis Hellenius, professor vid kardiologiska kliniken på Karolinska universitetssjukhuset i Solna, medverkade.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev