torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Åhléns börjar med fyra apoteksavdelningar på varuhus

Publicerad: 6 augusti 2009, 13:24

Åhléns planerar att starta fyra apotek i större städer i slutet av oktober – men slutmålet är betydligt fler. Apoteken blir helt integrerade avdelningar i kedjans varuhus.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLifApoteksmarknadenLäkemedel

Som Dagens Apotek tidigare berättat planerar varuhuskedjan Åhléns för en större apotekssatsning.

De fyra första Åhlénsapoteken kommer att ligga i Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping.

– Vi börjar i den här skalan för att komma igång och lära oss mera. Dessa apotek bör kunna öppna i slutet av oktober. På sikt är målet att ha apotek på de flesta av de 80 Åhlénsvaruhusen i landet, säger Joakim Forsell, vice vd på Åhlénsgruppen.

– Apoteken blir helt integrerade i varuhusen och kan ses som nya avdelningar. Vi kommer dock att ta hänsyn till de särskilda förutsättningar som den här verksamheten kräver, exempelvis avskildhet och förstås att receptbelagda läkemedel måste finnas bakom disk. Vi kommer troligen att nöja oss med att använda den nationella apotekssymbolen.

Åhlénsgruppen driver förutom de stora varuhusen detaljhandelskedjor som Kicks och Lagerhaus. Kan vi få se apotek även i anslutning till dessa?

– Vi bevakar alla möjligheter, men vi tänker börja på Åhlénsvaruhusen.

Har ni någon större samarbetspartner i er apotekssatsning?

– Nej, men ett flertal mindre.

Är ni intresserade av att köpa något av de apotekskluster som är till försäljning?

– Vi har valt att koncentrera oss på att starta egna apotek, men vi utesluter inget.

Men har ni lagt något bud på något apotekskluster?

– Nej, det har vi inte gjort, säger Joakim Forsell.

Åhléns har hittills rekryterat två nyckelpersoner inför satsningen, apotekaren Amadou Jallow som blir läkemedelsansvarig, och en ytterligare person som blir inköpsansvarig.

Den övriga rekryteringen inför apotekssatsningen är i full gång såväl när det gäller chefer som annan personal. Cheferna till apoteken söker Åhléns i samarbete med rekryteringsföretaget Proffice Life Science.

– Våra apotek blir medelstora till stora och kommer att vara öppna samma tider som varuhusen i övrigt, sju dagar i veckan. Sammantaget innebär det att vi behöver anställa rätt många personer, säger Joakim Forsell.

Enligt Per Möller, affärsutvecklare och projektledare för Åhléns apotekssatsning, går rekryteringen enligt planen.

– Väldigt många har hört av sig till oss spontant. Det har snudd på blivit ett problem, men det är förstås i grunden något positivt, säger Per Möller.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev