Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Åhléns öppnar avdelning som ska bli apotek i morgon

Publicerad: 9 december 2009, 07:56

I morgon, den 10 december, öppnar varuhuskedjan Åhléns sin första apoteksavdelning – än så länge utan receptbelagda läkemedel. Det sker i varuhuset vid Skanstull i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Enligt Thomas Axén, vd och koncernchef för Åhlénsgruppen, har förberedelsearbetet inför apotekssatsningen varit mycket omfattande.

– Vi har lagt ned mycket tid på att säkerställa att vi kan uppfylla de höga kraven på patientsäkerhet, läkemedelshantering och kompetens. Vi har rekryterat flera legitimerade farmaceuter och vi har blivit positivt överraskade över hur stort intresset har varit, säger han i ett pressmeddelande.

Nu testkör Åhléns IT-systemen för receptbelagda läkemedel. Så fort företaget fått ett slutligt godkännande från Läkemedelsverket ska företaget börja sälja receptbelagt. Exakt när det blir är dock oklart.

Som Dagens Apotek rapporterat tidigare blir varuhuset vid Skanstull i Stockholm, alldeles intill företagets huvudkontor, det första som öppnar en apoteksavdelning. Det sker i morgon, torsdag. Strax därefter ska en apoteksavdelning öppna på Åhléns i Norrköping.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev