Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Ännu en apotekskedja igång

Publicerad: 23 februari 2010, 13:08

Apotek 1, som ingår i finländska Tamrogruppen, har slagit upp portarna i Nacka och Upplands Väsby utanför Stockholm.


Kedjan har tidigare aviserat planer på att starta 27 helt nya apotek under våren, varav 19 i Stockholm, Göteborg och Malmö med omgivningar.

Dagens Apotek ringde upp Sofia Wallenberg, chef på Apotek 1 i köpcentret Nacka Forum utanför Stockholm, som tog emot sina första kunder i dag.

– Det har funnits lite barnsjukdomar på IT-sidan, men inget som vi inte klarat av att lösa. Annars har det gått helt enligt planen. Det är jättekul att äntligen vara igång, säger hon.

Apoteket i Nacka har sex anställda, varav fem apotekare eller receptarier. Själv tog Sofia Wallenberg apotekarexamen 2005 och har sedan dess arbetat inom Apoteket AB i bland annat Eskilstuna, Östersund, Strängnäs och Arlanda.

– Det var kluvet att byta företag, jag trivdes väldigt bra på Apoteket. Men det här är oerhört spännande och inget jag ångrar.

På torsdag blir det stor invigning i Nacka med deltagande av bland andra Jo Langmoen, Tamros tidigare koncernchef, och Tony Johansson, vd för Apotek 1.

– Det blir ett stort kalas med ballonger, bullar och kaffe. Men vi har haft en liten bandklippning redan i dag, säger Sofia Wallenberg.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev