Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Anställda på kundcentrum kan få stanna kvar i Uppsala

Publicerad: 27 februari 2009, 15:28

I ett brevsvar till fackombuden vid nedläggningshotade Apotekets kundcentrum i Uppsala poängterar socialminister Göran Hägglund att personal därifrån skulle kunna överföras till Läkemedelsverket.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Apotekets kundcentrum med cirka 150 anställda i Uppsala ska läggas ned. I ett brev till socialministern har, som Dagens Apotek tidigare rapporterat, de fackliga ombuden vid arbetsplatsen vädjat om att verksamheten i stället ska tas över av en annan huvudman.

Nu har fackombuden fått svar. Göran Hägglund påminner om att regeringen i apotekspropositionen häromveckan föreslog att en nationell läkemedelsupplysning ska inrättas vid Läkemedelsverket.

– Det är mycket positivt att detta kom med i propositionstexten. Det kan öppna möjligheter för de anställda vid Kundcentrum i Uppsala, säger Sven Sjödin, apotekare och facklig representant för Sveriges farmacevtförbund på Kundcentrum i Uppsala.

Eftersom Läkemedelsverket ligger i Uppsala, påpekar ministern att detta bör skapa möjligheter för kompetensöverföring från Apotekets kundcentrum i Uppsala.

Göran Hägglund poängterar dock att Läkemedelsverket som självständig myndighet får avgöra om så blir fallet.

Läkemedelsverket har fått regeringens uppdrag att från den 1 juli 2009 tillhandahålla producentoberoende läkemedelsinformation till allmänheten. Senast den 1 mars ska man redovisa för socialdepartementet hur uppdraget ska lösas.

Protester mot nedläggning av läkemedelsupplysning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev