Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apotek i Uppsala får pris

Publicerad: 10 februari 2011, 09:03

Apoteksamariten hyllas för målmedvetenhet och engagemang.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Grundarna Kristina Billberg-Fritjofsson och Anna Eriksrud har utsetts till Årets Nyföretagare 2011 av organisationen Nyföretagarcentrum i Uppsala.

– Det här är något vi verkligen velat satsa på och utmärkelsen känns som ett erkännande, säger Kristina Billberg-Fritjofsson till Upsala Nya Tidning.

Entreprenörerna får priset för att de ”med målmedvetenhet och stark tilltro visat att det är möjligt med en nyetablering, fristående från de stora kedjorna”, skriver Nyföretagarcentrum i Uppsala i ett pressmeddelande.

Apoteksamariten öppnade i höstas i anslutning till sjukhuset Samariterhemmet i centrala Uppsala. På apoteket utförs bland annat vaccinationer och allergitester.

På övervåningen finns dessutom flera hyresgäster inom hälsobranschen, som erbjuder tjänster som massage, fotvård och hjälp med viktminskning.

– Jag vill ha ett mer personligt apotek med engagemang där jag som apotekare känner att jag får användning för mina läkemedelskunskaper. Och det viktigaste; att vi blir en del av vårdkedjan, säger Kristina Billberg-Fritjofsson i pressmeddelandet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev