Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Apotek på gång vid tågstationer

Publicerad: 9 december 2009, 09:52

Intresset för att starta apotek vid järnvägsstationer och resecentrum är stort. Enligt fastighetsbolaget Jernhusen är flera etableringar på väg i företagets lokaler runt om i landet – bland annat på Stockholms central och i Uppsalas nya stationsområde (bilden), där Doc Morris öppnar i april.


Jernhusen äger och förvaltar stationer och andra fastigheter kring den svenska järnvägen. Bolaget bekräftar att intresset är stort för att etablera nya apotek i dessa lokaler på flera håll i landet.

– Vi har centrala lägen med stora flöden av människor. De tjänster och den service som apotek erbjuder är ofta intressanta för resenärer, säger Lars Nylund, affärsutvecklingschef för stationer på Jernhusen.

– Enligt vår egen analys bör våra fastigheter vara intressanta för apoteksföretag. Och slutsatsen verkar vara riktig. Det finns ett tydligt intresse från flera apoteksaktörer, säger Lars Nylund.

Han betecknar tre apoteksetableringar som helt klara i dagsläget.

– Men vi har projekt i olika faser, med start allt från våren 2010 fram till 2012.

En av de platser där apotek är på väg är det ombyggda stationsområdet i Uppsala, som ska invigas i april 2010.

Här är det enligt källor till Dagens Apotek tyska Doc Morris som öppnar – uppgifter som Lars Nylund på Jernhusen bekräftar.

Apoteket ska öppna just i april, och blir det första i Jernhusens fastigheter att slå upp portarna.

Enligt Dagens Apoteks källor planeras även två nya apotek på Stockholms central. Lars Nylund bekräftar uppgiften, men vill inte avslöja vilken eller vilka aktörer som är på väg in där. Men enligt initierade uppgifter till Dagens Apotek ska det även här, i båda fallen, vara Doc Morris som ligger i startgroparna.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev