Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apotek ses som detaljhandel

Publicerad: 7 oktober 2009, 11:44

Sveriges farmacevtförbund, SFF, är missnöjt med att ingen av Apotekets nya styrelseledamöter har anknytning till vården eller farmacin. Farmaciförbundet instämmer, men Apotekets vd är nöjd.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketFarmaci

Carin Svensson, ordförande för SFF, är inte nöjd med den nya styrelsens sammansättning.

– Vart tog sjukvården vägen? Socialdepartementet tycker uppenbarligen att det är onödigt att ha styrelseledamöter med bakgrund inom farmaci eller sjukvård. Det måste tolkas som att ägarna nu klargör att Apotekets verksamhet är ren detaljhandel som inte ska ha någon närmare beröring med sjukvården, säger Carin Svensson, i en presskommentar.

Carina Jansson, förbundsordförande för Farmaciförbundet, är inne på samma linje.

– Det verkar handla om kompetenta personer. Men det är tråkigt att ingen med erfarenhet från vården eller farmacin finns med. Konsekvensen kan bli att det blir mer av ”vanlig affär”, att man inte inser att det är läkemedelskonsumenter som företaget har att göra med, säger Carina Jansson.

Apotekets vd Stefan Carlsson välkomnar däremot den nya styrelsen, och tycker att dess sammansättning tyder på god omsorg om företaget från ägarens sida.

 – Styrelsens sammansättning är en viktig signal om att våra ägare vill att Apoteket AB ska vara ett starkt och betydelsefullt företag på den nya marknaden, säger Stefan Carlsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev