Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apotekare äger Hägern i Salem

Publicerad: 17 september 2010, 12:25

Åtta apotek har nu fått nya ägare. Apotekaren Thomas Engberg är en av tre som tagit över apoteket Hägern.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Apotekaren Thomas Engberg har tidigare arbetat med läkemedelsutveckling och marknadsföring på Astra Zeneca. Nu blir han i stället apoteksägare, tillsammans med ekonomerna Lennart Sjödell och Hans Linder.

Hägern nyinvigdes i Salems centrum utanför Stockholm den 11 september. Ytterligare sju apotek inom Apoteksgruppen har öppnat i ny regi de senaste veckorna.

På Tumlaren i Orminge Centrum blev apotekaren Cecilia Ageman ny ägare den 10 september.

– Ända sedan jag arbetade på apotek nere i Frankrike sommaren 1994 har jag drömt om ett eget apotek, eftersom jag tyckte det var ett helt annat mottagande på apoteken där jämfört med i Sverige, berättar Cecilia Ageman i ett pressmeddelande.

I onsdags, den 15 september, tog apotekaren Bengt Dahlberg över Ekorren i Getinge. Han har tidigare bland annat arbetat vid Läkemedelsverket i Uppsala.

Tallen i Sävedalen fick nya ägare i måndags, den 13 september. Nya ägare är socionomerna Fati Maroufi och Jamileh Mobaser samt civilingenjören Shahram Sultanian.

Den 9 september öppnade Tranan i Bromma i ny regi. Nya ägare är Mitra Rezaei och Reza Pirmohammadi, som båda är kemister med bakgrund från läkemedelsindustrin.

Samma dag tog delar av personalen över Stenbocken i Tuve i Göteborg. Apotekaren Daniela Rohlén och receptarien Haifa Al-Nasir har båda tidigare arbetat på Stenbocken och nu äger de apoteket tillsammans med Mikael Rohlén, som har varit säljchef och delägare i ett mindre företag.

Den 7 september tog nya ägare över Atomen i Angered. Nya ägare är apotekaren Hanna Hagberg och civilingenjören Peter Hagberg, som sedan tidigare äger Ejdern i Västra Frölunda tillsammans.

Samma dag öppnade Apoteket Mården i Åby med nye ägaren Per-Inge Larsson, som är specialistsjuksköterska och har arbetat inom läkemedelsindustrin och med hälsokost.

– Det kommer inte att ske några stora förändringar i början men planerna är bland annat att erbjuda utökat produktsortimentet inom egenvård, tekniska hjälpmedel, personlig kontaktperson och temakvällar, säger Per-Inge Larsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev