Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Apotekare satsar i Tanum

Publicerad: 12 April 2010, 10:30

Apoteket Kronan i Tanumshede, som tillhör Apoteksgruppen, tas över av apotekaren Johan Bergheden och den blivande apotekaren Andreas Olofsson i juni. Dessutom vill duon öppna i Grebbestad.


Apoteksgruppens försäljning av 150 apotek till småföretagare genomförs som bäst – och nu börjar alltså de första köparna offentliggöras.

Övertagandet av Kronan i Tanumshede ska ske i juni, och görs via ett nybildat bolag, som i sin tur förvärvas av företaget Apotekia AB som har bildats av Johan Bergheden och Andreas Olofsson.

”Så snart Apoteksgruppen fått sitt nya datasystem på plats kommer överlämnandet att ske av det nybildade bolag som förvärvar apoteksrörelsen i Tanumshede”, skriver Apotekia i ett pressmeddelande.

Johan Bergheden och Andreas Olofsson planerar även att öppna ett nytt apotek i närliggande Grebbestad, som också ligger i Tanums kommun. Orten saknar i dag apotek.

Apotekia har hyrt en lokal på Tage Wikströms gata 4 i Grebbestad. I juni vill de båda entreprenörerna starta en apoteksshop där, och senare under året är planen att omvandla butiken till ett fullvärdigt apotek.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev