Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteket AB anlitar Tamro

Publicerad: 3 oktober 2013, 12:01

För tre år sedan startade Apoteket AB en egen varuförsörjning i samarbete med Schenker. Men nu väljer kedjan i stället Tamro.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

I samband med omregleringen av apoteksmarknaden byggde Apoteket AB upp en egen varuförsörjning för handelsvaror, receptfria läkemedel och parallellimporterade läkemedel. Logistikföretaget Schenker har varit kedjans underleverantör för lagerverksamheten.

Detta samarbete kommer att fortsätta fram till hösten 2014. Men därefter kommer läkemedelsdistributören Tamro att sköta leveranserna åt Apoteket AB.

Har inte samarbetet med Schenker fungerat?

– Det är en tuff verksamhet. Jag ska inte säga att det inte har fungerat – vi har ju fått ut varor till våra apotek – men vi tror att vi får effektivare leveranser med Tamro, säger Apoteket AB:s kommunikationsdirektör Eva Fernvall till Dagens Apotek.

De receptbelagda läkemedel som inte är parallellimporterade har Apoteket AB hela tiden fått via läkemedelsdistributörerna Tamro och Oriola.

Leveranserna av handelsvaror samt receptfria och parallellimporterade läkemedel kommer Apoteket AB även i fortsättningen sköta i egen regi, även om Tamro just nu är anlitat som underleverantör för denna distribution.

När Apoteket AB började bygga upp sin egen varuförsörjning tillsammans med Schenker var tanken att även erbjuda distribution åt andra kunder.

Har ni fortfarande planer på att expandera?

– Nej, i dagsläget är det leveranser till våra egna butiker som gäller, säger Eva Fernvall.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News