Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteket AB satsar på ombyggnad

Publicerad: 26 oktober 2016, 12:00

Den delårsrapporterande kedjan fortsätter att öka försäljningen på alla fronter.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Apoteket AB:s försäljning uppgick till 4,9 miljarder kronor under årets tredje kvartal. Det är en ökning med 4,0 procent jämfört med motsvarande tid i fjol, enligt delårsrapporten som kom på onsdagen.

Försäljningen av förskrivna produkter ökade med 4,1 procent, receptfria läkemedel med 3,6 procent och övriga apoteksprodukter ökade med 6,7 procent.

Bakom lyftet står bland annat dosläkemedlen och e-handeln, som under årets första nio månader ökade med cirka 30 procent.

”Vi fortsätter att förnya vårt butiksnät genom att etablera nya apotek men framför allt genom att bygga om flera av våra befintliga apotek. Kundutrymmet blir större och den nya inredningen bidrar till bättre kundmöten och gör det lättare för kunderna att hitta de produkter de behöver”, skriver vd Ann Carlsson i delårsrapporten.

Som exempel nämner hon Apoteket CW Scheele vid Centralen i Stockholm som nu genomgår en totalrenovering.

Under tredje kvartalet öppnade Apoteket AB ett nytt apotek i Vinsta utanför Stockholm och lade ned ett i Laholm. I slutet av september hade kedjan 380 apotek och 644 apoteksombud. Antalet anställda hade vid samma tidpunkt minskat till 3 261 personer från 3 330 ett år tidigare.

Vinsten före skatt landade på 235 miljoner kronor under årets tredje kvartal, vilket var 35 miljoner mer än i fjol.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev