Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteket AB satsar på självtester

Publicerad: 1 november 2012, 12:59

Kundernas efterfrågan får styra om Apoteket AB går vidare med ännu fler självtester. Det beskedet ger varumärkesdirektör Eva Fernvall.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

Hon är inte överraskad av den hårda kritiken från specialisterna i allmänmedicin. Så lät det även när apoteken för länge sedan började med blodtrycksmätningar, påpekar hon.

– Moderna människor vill ha koll på och veta mer om sin hälsa. Det finns också en klar arbetsfördelning gentemot sjukvården, vi ställer aldrig diagnoser, säger hon.

Apoteket AB har i dag självtester för ett tiotal sjukdomar och tillstånd, från urinvägsinfektion till graviditet. Men Eva Fernvall vill inte avslöja hur de olika testerna säljer och vilka som är mest lönsamma för företaget.

För dagen har Apoteket AB inga planer på att införa nya tester. Först vill Eva Fernvall se effekterna av höstens kampanj.

På Apotek Hjärtat, den näst största företagsgruppen, ligger ledningen lågt tills vidare. Några självtest erbjuds, men det är inte fråga om kampanjer.

– Vi tar en sak i taget och vi har inte valt att satsa på självtester, säger farmaci- och kvalitetschef Annika Svedberg, Apotek Hjärtat.

Med spänning följer hon kundernas reaktion på det utökade utbudet hos Apoteket AB.

Kronans Droghandel gör heller ingen satsning på självtester, uppger informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Relaterat material

Läkare kritiserar växande flora av självtester

VIVIANNE SPRENGEL

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev