Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteket beskylls för olämplig övervakning av konkurrenter

Publicerad: 9 mars 2009, 17:09

En affärsutvecklare inom Apoteket AB med erfarenhet från företagsledningen deltog vid Farmacevtföretagarnas egenföretagarutbildning i Malmö i helgen. Olämplig konkurrensövervakning, hävdar andra deltagare på kursen.


Kooperativet Farmacevtföretagarna anordnar för närvarande egenföretagarutbildningar i flera delar av landet. I fredags och lördags hölls utbildningens steg 2 i Malmö.

Apotekaren Tony Rydberg är tidigare affärsområdeschef inom Apoteket AB och före detta medlem i företagsledningen. Numera arbetar han som affärsutvecklare inom monopolbolaget.

Tony Rydberg deltog i utbildningen i Malmö, vilket väckte reaktioner från andra deltagare på utbildningen.

– Det här luktar konkurrensövervakning från Apotekets sida. Det är förstås mycket intressant och viktigt för Apoteket att veta hur Farmacevtföretagarna och enskilda entreprenörer resonerar, säger en av kursdeltagarna till Dagens Apotek.

– Skulle detta vara syftet är det förstås allvarligt. Men hans medverkan kan ju också tvärtom vara något positivt, om han har ett seriöst intresse för egenföretagande, säger Sverker Littorin, styrelseordförande i Farmacevtföretagarna.

Tony Rydberg säger att han gick på kursen i egenskap av privatperson.

– Jag hade faktiskt tagit semester för att gå på det här. Jag hade inte alls något syfte att övervaka det här för Apotekets räkning. Det skulle ju vara konstigt om jag inte skulle kunna gå på ett möte av den här typen som privatperson. För övrigt är jag inte längre chef inom Apoteket AB, säger Tony Rydberg.

Har du planerat att starta egen apoteksverksamhet?

– Nej, jag har inga konkreta funderingar på det. Men som marknaden ser ut nu är det ju bra att hålla sig uppdaterad på de möjligheter som finns, säger Tony Rydberg.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev