Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteket satsar på nya kläder

Publicerad: 7 augusti 2009, 13:10

I september får Apotekets personal tillgång till en ny klädkollektion. För första gången erbjuds medarbetarna slöjor med företagets logga.


Apoteksrockarna är som tidigare vita, men svart och lila används också i den nya kollektionen. Rockarna är reserverade för personal som får ge råd till kunderna, medan övrig personal bland annat erbjuds grå pikétröjor med lila detaljer.

– Kläderna är mer figursydda än tidigare och går i linje med våra nya färger och vår nya butiksinredning, säger Agneta Olofsson på Apoteket AB som varit delaktig i att utforma de nya kläderna.

– Vi vill komma ifrån imagen av ”tråkiga apotekstanter”. Tidigare har företaget strävat efter att vara den första länken i vårdkedjan, men nu arbetar vi utifrån konceptet ”ett liv i hälsa”. Därför vill vi betona det friska snarare än det sjuka och inte koppla så mycket till sjukvården i klädvalet, säger Agneta Olofsson.

Den nya kollektionen visades nyligen upp för personalen på Apotekets huvudkontor i Stockholm (bilden).

Många av Apotekets medarbetare använder slöjor. Därför är det i denna kollektion premiär för en slöja med Apotekets logga.

– De nya kläderna kommer att kunna beställas och börja användas i september, säger Christina Emell Nyman, upphandlare på Apoteket AB.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev