Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apotekets kundklubb måste upplösas eller nollställas

Publicerad: 4 juni 2009, 08:29

Kundklubben Apoteket Plus måste skrotas eller nollställas innan omregleringen. Annars får Apoteket AB ett orättvist försprång, anser Göran van den Brink, direktör på apoteksutmanaren Universitetsapoteket.


Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Apoteket Plus är en kundklubb för apotekskunder med intresse för egenvård som bland annat ger medlemmarna förmåner och erbjudanden.

Apotekets monopolställning har bidragit till att klubben fått ett stort genomslag över hela landet. För närvarande har den omkring 900 000 medlemmar.

Göran van den Brink, affärsutvecklingsdirektör på den sannolika nya apoteksaktören Universitetsapoteket, anser att den inarbetade och omfattande kundklubben ger Apoteket fördelar på den nya marknaden.

– Om Apoteket får fortsätta med klubben som om inget har hänt bidrar det till osund konkurrens. Klubben måste upphöra eller börja om från början, sade Göran van den Brink under gårdagens möte i  Dagens Medicins och Computer Swedens regi om den nya apoteksmarknaden.

Apoteket Omstrukturering AB, OAB, äger frågan, men har ännu inte avgjort den.

– Det här är en av de frågor vi tittar på just nu inför försäljningen av apotek. Vi vill lösa den så fort vi kan, säger Anna Lena Boucht, informationschef på OAB.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev