Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apotekets vd betalar fri sprit

Publicerad: 11 maj 2009, 09:18

Apotekets vd Stefan Carlsson bjöd studenter vid Farmacevtiska studentkåren på gratis sprit under en fest. Notan skickades först till Apoteket AB, men i går meddelade Stefan Carlsson att han betalar själv.


Det var lördagen den 7 februari i år som Farmacevtiska studentkåren anordnade sin så kallade skiftesmiddag på kårhuset Pharmen i Uppsala.

Cirka 60 personer ska ha varit inbjudna, däribland Apotekets vd Stefan Carlsson, som är hedersledamot i studentkåren. Efter middagen ska en av studenterna ha frågat Stefan Carlsson om han inte skulle bjuda på något att dricka, varvid Stefan Carlsson beslöt att införa fri bar, skriver Upsala Nya Tidning.

Notan, som slutade på cirka 10 000 kronor inklusive moms, valde Stefan Carlsson först att fakturera till statliga Apoteket AB.  Men i går, söndagen den 10 maj, meddelade han att han betalar själv.

–Det här ligger självklart inte i linje med vad jag själv och Apoteket står för. Jag kommer därför personligen att stå för kostnaderna och också ta ansvar för att det inte upprepas, sa Stefan Carlsson i ett pressmeddelande under gårdagen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev