Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteksanställd misstänks för grovt bedrägeri

Publicerad: 25 april 2017, 11:18

En anställd på ett apotek i Mellansverige misstänks för grovt bedrägeri. Den anställde påstås ha utfört så kallade fuskförsäljningar med påhittade recept.


Mannen nekar till brott och är försatt på fri fot, men fler förhör ska hållas, enligt åklagare Mats Berg.

Den apoteksanställde greps och anhölls förra veckan när polisen gjorde husrannsakningar på två apotek.

– Mannen förhördes i torsdags, och försattes på fri fot dagen efter. Personen är fortfarande misstänkt för grovt bedrägeri, säger åklagare Mats Berg vid Åklagarkammaren i Örebro, till Dagens Apotek.

– Vi har gjort många beslag, som datorer och liknande. De ska nu analyseras och vi kommer också att behöva hålla fler förhör med personen, fortsätter Mats Berg.

– Åklagaren påstår att min huvudman har expedierat påhittade recept, så kallade fuskförsäljningar. Men vi har förklarat att så har inte skett. Min klient har påpekat att det har gjorts vissa smärre fel i lagerbokföringen, men dessa har inte gjorts i bedrägerisyfte, säger mannens advokat Ismo Salmi vid Advokatfirman Salmi & Partners i Stockholm.

– Uppenbarligen har våra förklaringar varit nöjaktiga och min huvudman släpptes. I det här fallet har man gjort en höna av en fjäder, fortsätter Ismo Salmi.

Men personen är fortsatt misstänkt och enligt åklagaren kommer fler förhör att hållas – hur ser du och din klient på det?

– I praktiken kan en person vara misstänkt under ett halvår. Men blir man släppt i ett sådant här läge, så är det väldigt stor sannolikhet att misstankarna kommer att läggas ner, säger Ismo Salmi.

BOEL HALLDÉN

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev