Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteksanställd mötte knivrånare i rätten

Publicerad: 2 november 2016, 13:19

En anställd på Apotek Hjärtat berättade i egenskap av brottsoffer för domstolen om det otäcka mötet med den knivbeväpnade rånaren. Hon nämnde särskilt hans kalla ögon.


I går, tisdag, inleddes rättegången mot mannen som misstänks ha rånat Apotek Hjärtat i Skellefteå i början av oktober.

Iklädd huvtröja och med en kniv i handen lämnade mannen över en handskriven lapp till en anställd på apoteket där han krävde att få tre förpackningar Sobril. På lappen stod också bland annat att ”trycker du på larmknappen dör du”, rapporterar tidningen Norran.

I går berättade den anställda om mötet med den knivbeväpnade rånaren, om att han hade rödsprängda och kalla ögon och att hon gjorde som det stod på lappen. När hon hade hämtat tre paket Sobril, upptäckte rånare att det var fel styrka och sade åt henne att skynda sig ”för ditt eget bästa”. Rånaren bad också ursäkt, enligt redogörelsen.

Hon har vid en fotokonfrontation inte kunnat peka ut mannen som den som utförde rånet, men sade i går att den misstänkte mannen i rättsalen var väldigt lik rånaren, skriver tidningen.

Åklagaren har fler bevis. Rånaren fångades på apotekets övervakningskameror när han tog fram kniven. Polisen har också hittat kläder och ett anteckningsblock med spår från rån-lappen.

Relaterat material

Apoteksrånare häktad

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev