Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apotekschef – se hit!

Publicerad: 1 april 2016, 09:17

Dagens Apoteks nyhetschef Charlotta Kjellberg till höger och redaktör Annika Carpman till vänster.

Foto: Isabelle Beckman

Dagens Apotek vill bli bättre på att bevaka apotekschefernas arbete och vardag. Vi vill därför veta vad som är viktigt för dig som apotekschef. Vad skulle du vilja läsa mer om?


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

– Det kan handla om alltifrån nya lagar som påverkar arbetet till hur chefen skapar bra sammanhållning på arbetsplatsen. Ingen fråga är för stor eller för liten, säger nyhetschef Charlotta Kjellberg.

Att vara en bra ledare är inte alltid enkelt, särskilt inte i en reglerad bransch med brist på arbetskraft. Dagens Apotek vill vara ett forum där apotekschefer kan mötas för att läsa och lära av varandra. Hur har grannen löst semesterschemat, vilka smarta tips ger Svensk handel för att minska stölderna och vad gör man när hemtjänsten inte vill ha payex-räkningar från två olika håll?

– Det är tre frågor som vi tror intresserar Sveriges närmare tusen apotekschefer. Fast vi är inte helt säkra och vill ha hjälp att hitta fler ämnen, säger redaktör Annika Carpman

Kedjornas centrala chefsstöd ser olika ut för till exempel utbildning och schemaläggning. Kedjorna i sig är också olika. Apoteket AB är sprungen ur en statlig verksamhet medan Apoteksgruppen drivs av entreprenörer. Alla apotekschefer är dock chefer med ansvar för budget och personal.

– Närmar sig säsongen för lönerevision eller utvecklingssamtal? Då kanske vi ska berätta hur man bäst lägger upp samtalen eller hur chefen kan agera när personalen är missnöjd med lönen?, säger Annika Carpman.

Berätta vad som är viktigast för dig! Är det stora läkemedelsförpackningar som ställer till problem? Svårigheter med att hitta praktikanter, krångliga it-system eller får ditt apotek inte längre vara utlämningsställe av dosläkemedel? Och vad är du totalt ointresserad av?

Ring, mejla eller kommentera här

Annika Carpman, redaktör
073-55 86 592
annika.carpman@dagensapotek.se

Charlotta Kjellberg, nyhetschef
070-7227672
charlotta.kjellberg@dagensapotek.se

DAGENS APOTEK

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev