Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Apoteksgruppen förstärker med personer från detaljhandeln

Publicerad: 1 december 2009, 12:45

Apoteksgruppen, som ska erbjuda tjänster och stödfunktioner till de 150 småföretagarapoteken, har värvat tre personer med bakgrund från detaljhandeln till centrala funktioner, bland annat Thomas Hansen (bilden).


Några av de personer som på senare tid knutits till Apoteksgruppen är:

» Stefan Karlsson, projektledare, som tidigare bland annat varit vd för Överskottsbolaget och Dagab.

» Thomas Hansen, danskbördig etableringsansvarig, som också har en bred erfarenhet från detaljhandeln. Han har bland annat varit vd för den numera avvecklade lågprisvaruhuskedjan Europris, vice vd för Netto och har erfarenhet från andra kedjor, däribland Lidl. Thomas Hansen är tillfälligt inhyrd på konsultbasis.

» Elisabeth Slunge, inköpsansvarig, har bland annat erfarenhet från kedjeföretag som Mio, där hon varit marknadschef, Hemma-kedjan och Ikea.

En vd för Apoteksgruppen är under tillsättning.

– Drygt 20 personer arbetar sedan en tid tillbaka med att bygga upp Apoteksgruppen. Rekrytering pågår också till tio tjänster. I övrigt är ett antal personer knutna till Apoteksgruppen och OAB när det gäller försäljningen av apotek. Dit hör bland andra Claes Kjellander som är projektledare, säger Anna-Lena Boucht, informationschef på Omstruktureringsbolaget, OAB.

– Vi har alltså två projektgrupper, en som har ansvar för uppbyggnaden av Apoteksgruppen och en som ansvarar för försäljningen av apotek.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev