Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteksgruppen har skrivit kontrakt med nya ägare

Publicerad: 29 juni 2010, 11:38

En sjuksköterska och en läkare finns med bland de blivande apoteksägare som skrivit kontrakt med Apoteksgruppen.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Ytterligare tio apotek ska öppnas i Apoteksgruppens regi under sommaren och början på hösten. Totalt har nu 65 av Apoteksgruppens 150 uppköpta apotek, fått nya lokala ägare.

De som har köpt apotek är:
Stig Henningsson, Jan Håkansson, Agneta Lindström och Carl Sjöstedt. Stig Henningsson är docent och specialistläkare i klinisk farmakologi och har arbetat på Läkemedelsverket men är numera senior advisor. Jan Håkansson är professor och tandläkare och driver Malmö Tandvård AB. Agneta Lindström är operationssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset. Carl Sjöstedt är vd och delägare i en läkemedelsfirma.
De har köpt Apoteket Storken i Borrby.

Mats Winterfeldt. Han har närmast varit entreprenör i olika bolag för utomhusreklam.
Han har köpt Apoteket Mården i Aneby, Apoteket Furan i Skutskär och Apoteket Gripen i Kisa.

Tony Jansson. Han har närmast varit entreprenör i ett bolag för utomhusreklam.
Han har köpt Apoteket Fenix i Bro, Apoteket Örnen i Smedjebacken, Apoteket Hinden i Vaggeryd och Apoteket Tjädern i Sandviken.

Shahzad Riaz, Susanne Andersen Schmidt, Åsa Nilsson och Ahmed Imtiaz. De har köpt Apoteket Björnen i Helsingborg. Shahzad Riaz arbetar som konsult och är civilingenjör. Susanne Andersen Schmidt är pedagog. Hon jobbar i dag som säljare på Cortex i Köpenhamn. Åsa Nilsson är receptarie och arbetar i dag som apotekschef på apoteket Björnen. Ahmed Imtiaz är civilingenjör och styrelseordförande samt Director Customer Service & Operations i Orange Business Services i Köpenhamn.

Cecilia Ageman. Hon är apotekare och arbetar som produktchef på Roche AB till och med juli och börjar som apotekschef på Tumlaren i september.
Hon har köpt Apoteket Tumlaren i Saltsjö-Boo.

Apoteksgruppen är en rikstäckande kedja som ska drivas av lokala småföretagare med gemensam serviceorganisation.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev