Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Apoteksgruppen öppnar nytt apotek på Västkusten

Publicerad: 20 Juni 2011, 13:51

I dag, måndag, öppnar apotekaren Bengt Gustavsson ett apotek i Skärhamn på Tjörn. Det blir det andra nya apoteket inom Apoteksgruppen.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Förra sommaren tog makarna Bengt Gustavsson och Kajsa Hedberg över som ägare till apoteket Fyren i Kållekärr på Tjörn. Redan då hade paret planer på att starta ytterligare ett apotek på ön.

– Skärhamn är huvudort på Tjörn och nu kommer det många nyetableringar, så för att behålla kundkretsen tycker jag att vi ska finnas där också, sade Bengt Gustavsson då till Dagens Apotek.

I dag blev planen verklighet när apoteket Skäret öppnade i Skärhamn med Marianne Olsén som apotekschef.

Apotek Hjärtat öppnar nytt i morgon, tisdag, i Väla Centrum utanför Helsingborg. Det blir kedjans tredje apotek i Helsingborgsområdet och Karin Sandström blir apotekschef.

Tidigare i vår har Apotek Hjärtat även öppnat nytt i Torslanda, ett samhälle i västra Göteborg vars förra apotek stängde för några år sedan.

– Flera insändare i lokaltidningarna sedan dess visar att vårt nya apotek på Torslanda torg är efterlängtat, säger Maddi Aram, apotekschef på Apotek Hjärtat på Torslanda torg, i ett pressmeddelande.

Medstop har också öppnat nytt i juni. På apoteket i Torp köpcentrum i Uddevalla blir Katarina Hellborg-Johansson apotekschef. Hon var tidigare chef på Medstops apotek Lejonet i Uddevalla.

Apoteket AB har nyligen öppnat ett nytt apotek på Södra Förstadsgatan i Malmö. Och Boots har öppnat sitt sjätte och sjunde apotek i Sverige, i Varberg respektive i Haninge centrum utanför Stockholm.

Apoteket i Varberg är Boots första apotek på Västkusten och det ägs av apotekaren Eric Örn.
Ägare till apoteket i Haninge centrum är apotekaren Faouzia Oulebsir, som arbetat i apoteksbranschen i 30 år, och Per Åberg som är marknadsekonom.

Doc Morris har också öppnat nytt. På Vårväderstorget i Göteborg jobbar Lisa Franzén som är farmaceut, Jessica Gråberg som är läkemedelsansvarig och hudterapeuten Veronica Brännström. Apotekschefen Annika Douhan är apotekare och kommer närmast från Kronans Droghandel Sahlgrenska.

På Doc Morris nya apotek i Norrtälje är Elin Elvander Tottie apotekschef. Hon kommer närmast från Karolinska institutet i Solna där hon jobbade som forskare och universitetslärare. I Norrtälje arbetar även farmaceuten Therese Zedig och hudterapeuten Maria Glav Lundin.

Oskarshamn fick sitt tredje apotek när Kronans Droghandel nyligen invigde sitt apotek där. Apotekschefen heter Inga-Lill Karlsson. Även i Avesta har kedjan öppnat ett nytt apotek och där är Nicklas Andersson apotekschef.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev