Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apoteksgruppen öppnar på klassisk shoppinggata

Publicerad: 8 december 2015, 09:40

Foto: Apoteksgruppen

Apoteksgruppen fortsätter att etablera i storstäder. Servicekontoret väljer nu att öppna ett apotek på Drottninggatan i Stockholm – och delar lokal med en skivaffär.


Dagens Apotek har tidigare berättat att Apoteksgruppen vill profilera sig på centrala lägen i storstäderna, i dag ligger många av kedjans apotek på mindre eller på mellanstora orter. Tidigare har huvudkontoret beslutat att öppna ett apotek i Nordstan i Göteborg, som kommer att skötas av serviceorganisationen till skillnad från de flesta av kedjans apotek som drivs av entreprenörer

Nu står det klart att nästa storstadsapotek, som inledningsvis ska skötas centralt, öppnar på Drottninggatan i Stockholm.

– Drottninggatan är en av citys mest frekventerade gator och därmed en strategiskt viktigt etablering för oss. Vi har länge analyserat Stockholm City och funnit att denna plats är en vit fläck på apotekskartan, säger Eva-Britt Gustafsson, vd på Apoteksgruppen, i ett pressmeddelande.

Apoteket kommer att dela lokal med skivbutiken Bengans. På Drottninggatan finns också sedan tidigare Apoteket Ugglan som är ett av Sveriges äldsta apotek och drivs av Apoteket AB.

Relaterat material

Apoteksgruppen vill synas i städerna

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev