Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Apovet planerar att samarbeta

Publicerad: 20 september 2010, 06:00

Apovet planerar att samarbeta

Foto: Foto: Photos.com

Nu är djurapoteket Apovet igång och förbereder även samarbete med andra apoteksaktörer.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Sedan några veckor säljer Apovet djurläkemedel på internet. Företaget vänder sig till veterinärer, som kan beställa medicin både till kliniker och hem till djurägare. Djurägare kan även själva beställa receptfria läkemedel.

– Vi planerar också att samarbeta med ett antal apotek och apotekskedjor kring djurläkemedel, där vi står för kompetens och ibland även för utskick av läkemedel, säger Apovets vd Gabriella Sander.

Exakt hur samarbetena kommer att se ut kan variera, berättar hon. Alla detaljer är ännu inte klara och Gabriella Sander vill därför inte berätta vilka andra apoteksaktörer som är aktuella.

I oktober lanserar Apovet även ett nytt e-recept för veterinärer. Genom att logga in på en hemsida på internet kan kunderna skriva ut recept, samtidigt som de beställer läkemedel av Apovet. E-receptet kan dock inte användas för att beställa hos något annat apotek.

– Det här har varit en tjänst som har varit väldigt efterfrågad av våra kunder. Veterinärer har inte kunnat skriva ut e-recept för djur tidigare, det är bara distriktsveterinärerna som har haft möjlighet att göra det, säger Gabriella Sander.

Apovet använder Receptums IT-lösning. Företaget har ett lager i Falkenberg där logistiken sköts av en tredje part. I dag arbetar två farmaceuter i företaget, bland annat med rådgivning till djurägare.

I lagret finns främst djurläkemedel, men om någon beställer läkemedel avsedda för människor kan Apovet ta in dem inom 24 timmar, som reglerna kräver. En del läkemedel för människor finns dessutom i lager.

– Ungefär tio procent av alla läkemedel som förskrivs av veterinär är registrerade humanläkemedel, så det är ingen skarp gräns där emellan, säger Gabriella Sander.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev