Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Blandad kompott på mässa

Publicerad: 3 september 2013, 09:47

Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Produkter för behandling av psoriasis trängs med smoothieautomater och nagellack på mässan Apotek & Egenvård, som öppnade i dag, tisdag.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

Klungor av besökare samlas kring utställarmontrarna på Kistamässan. De flesta har händerna fulla av kassar med varuprover. Det är dags för den fjärde upplagan av apoteksbranschens mässa i Kista i norra Stockholm.

En av dessa besökare är Titti Mauritzon, apotekstekniker på Apoteket AB i Eskilstuna, som besöker mässan för andra gången.

– Jag var så nöjd förra året. Man kan prata med leverantörerna och få nya säljargument. Och det är så bra att få prova, känna och klämma på produkterna i lugn och ro, för när de kommer till apoteket hinner de bara stanna i fem minuter, sedan måste de gå, berättar hon för Dagens Apotek.

Vid en annan monter står Zulema Lopez Tello. Hon går en utbildning till apotekstekniker på Nackademin och besöker mässan tillsammans med sina klasskamrater.

– Jag var här förra året också och det var intressant, men då var vi så nya. Nu ska vi kolla på olika produkter och lyssna på seminarier. Vi har inte bestämt oss ännu för vilka vi ska gå på, men det finns flera som verkar intressanta, till exempel ett om laktosintolerans och ett om hur det generiska utbytet fungerar, säger hon.

Monica Åkerlund Åhslund är receptarie och arbetar med affärsutveckling på Apoteket AB:s huvudkontor.

– Eftersom jag har arbetat på den internationella avdelningen vill jag uppdatera mig på den svenska apoteksmarknaden. Det är ett annat sortiment än för några år sedan, konkurrensen gör att det är närmare den europeiska marknaden nu, säger hon.

Kontaktlinser, torkade bär och tandblekning tillhör de produkter som vill ta plats – eller redan finns – i de svenska apotekshyllorna. På Apotek & Egenvård finns också representanter för fackföreningar, läkemedelsdistributörer och myndigheter.

Dessutom kan besökarna lyssna på seminarier om allt från läkemedelsbrist till fotvård. Mässan pågår även under onsdagen.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev