Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Bonus till nyckelpersoner inom Apoteket AB kan bli en flopp

Publicerad: 22 maj 2009, 06:23

Apoteket satsar stora pengar på att få nyckelpersoner att stanna kvar i företaget över omregleringen. Men risken finns ändå att dessa personer tar pengarna – och slutar.


Det var i början av 2008 som Apoteket AB valde ut sju nyckelpersoner som man absolut inte vill förlora till någon av sina blivande konkurrenter när marknaden omregleras. Erbjudandet innebär att den som stannar kvar hos Apoteket AB under hela 2008 och 2009 får två extra månadslöner.

Per Båtelson, styrelseordförande i Apoteket AB, vill inte avslöja vilka anställda som omfattas av det så kallade stay on board-programmet.

– De har blivit handplockade och det handlar inte bara om koncernledningen, exempelvis omfattas inte vd Stefan Carlsson. Det rör sig om personer inom IT-området och logistikkedjan – funktioner som är verksamhetskritiska eller som finns inom nya verksamheter som vi bygger upp, säger Per Båtelson.

Han betonar att bonusen är tillfällig och betingad av den extraordinära situation som omregleringen innebär. Ingen av de sju som valts ut har slutat, men Apoteket har tappat ett tiotal nyckelpersoner på andra poster.

– Det är svårt att säga om vi skulle ha haft ett mer omfattande program. Men det går inte att låsa in människor, säger Per Båtelson.

Ursprungligen var regeringens plan att Apoteket skulle förlora sitt monopol den 1 januari 2009. Men utredningsarbetet visade sig vara mer komplicerat än man trodde och därför sköts omregleringen fram till den 1 juli. Med stor sannolikhet innebär detta att de första privatdrivna apoteken kommer att öppna först under senhösten i år.

Denna försening försämrar effekten av Apotekets stay on board-program. När styrelsen beslutade att införa bonusen var datumet för avregleringen fortfarande satt till den 1 januari och för att få del av pengarna måste den som omfattades av programmet vara kvar på Apoteket under ett år efter avregleringen.

Med senareläggningen av avmonopoliseringen ökar risken för att den som omfattas kan plocka ut pengarna och sedan sluta. Enligt programmet måste man vara anställd från den 1 januari 2008 till den 31 december 2009 för att få bonus. Detta innebär alltså att den som vill kan få pengarna och gå till en konkurrent den 1 januari 2010, bara någon månad efter att de första privata apoteken etablerat sig i Sverige.

– Det finns en sådan risk. Det är klart att det är lite olyckligt att den här förseningen skulle uppstå eftersom vi hade en annan tidplan när vi fattade beslutet, säger Per Båtelson.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev