Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Branschen samlas i Kista

Publicerad: 7 september 2011, 07:41

APOTEKSMÄSSAN 2011 Nu är det snart dags för Apoteksmässan, som i år försöker locka fler besökare från apoteksgolvet.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

I morgon, onsdag, öppnar årets upplaga av Apoteksmässan i Kista i norra Stockholm. Förra året hade mässan sammanlagt 1 543 besökare.

– Jag tror att det blir fler i år, säger Johanna Holmudd som varit projektledare för Apoteksmässan både i år och 2010.

Vad är nytt på mässan i år?

– Vi har jobbat lite annorlunda med seminarieprogrammet i år och gjort det tillsammans med Sveriges apoteksförening. Grunden är att det ska vara kompetensutveckling och inte marknadsföring, det ska inte handla om specifika produkter.

Hittills har drygt 2 000 personer anmält att de kommer till mässan. Hur många av dem som arbetar inom apoteksbranschen finns det dock inga uppgifter om ännu.

Många av dem som ställde ut förra året hade gärna sett fler besökare från apoteksgolvet. Hur har ni gjort för att locka fler i år?

– Eftersom vi har gjort seminarieprogrammet tillsammans med Sveriges apoteksförening så har vi även haft representanter för apotekskedjorna med. Det är ju för att vi ska veta vad som är intressant för personalen och för apoteksbranschen. Vi har verkligen jobbat med seminarierna för att de ska vara riktade.

Under mässan, som har öppet både onsdag och torsdag, ordnas 34 seminarier om allt ifrån antibiotikaresistens till naturkosmetik. Nytt för i år är bland annat seminarier om djurläkemedel.

I år ordnas även en temahalvdag, som riktar sig specifikt till apotekschefer och läkemedelsansvariga. Även den arrangeras med förhoppning om att locka fler från apoteken till Kistamässan.

– De som håller i de seminarierna vet ju exakt vilka vi riktar oss till, säger Johanna Holmudd.

I mässhallen kommer närmare 200 utställare att försöka sälja sina produkter och tjänster till apoteken. Det är ungefär lika många som förra året, enligt Johanna Holmudd.

Dagens Apotek kommer att bevaka Apoteksmässan på plats. Kom gärna förbi vår monter och hälsa på oss!

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev