Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Cura ska överklaga dom om poäng

Publicerad: 24 april 2012, 10:31

Cura-apoteket kommer att överklaga TLV:s förbud mot bonus på läkemedel inom förmånen till kammarrätten.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har förbjudit både Cura-apoteket och Kronans Droghandel att ge sina kunder medlemspoäng när de köper läkemedel inom läkemedelsförmånen. Skälet är att myndigheten anser att detta innebär en rabatt, vilket är förbjudet.

Båda kedjorna har överklagat förbuden. I början av april gav förvaltningsrätten i Stockholm TLV rätt mot Cura-apoteket. Även den domen kommer att överklagas, uppger Håkan Magnusson, affärschef på Cura-apoteket, för Dagens Apotek.

Samtidigt har apotekskedjan begärt att överklagandet ska förklaras vilande. Anledningen är att Cura-apoteket först vill se hur det går för Kronans Droghandel, vars ärende hunnit längre i domstolsväsendet. Efter att både förvaltningsrätt och kammarrätt gett TLV rätt har Kronans Droghandel begärt att Högsta förvaltningsdomstolen ska ta upp frågan.

Högsta förvaltningsdomstolen har inte fattat beslut ännu om i fall Kronans Droghandel kommer att få prövningstillstånd. Men domstolen har i ett första beslut avslagit Kronans Droghandels yrkande om inhibition, vilket innebär att TLV:s beslut kan verkställas. Se artikel här intill.

Relaterat material

TLV:s beslut ska följas

TLV fick rätt i ny dom om poäng

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev