Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

De jämför apotekens priser

Publicerad: 16 december 2015, 10:05

Justo Delbanco (till vänster), Emil Janitzek och Peter Delbanco arbetar med sajten medicinpriser.se.

Sajten medicinpriser.se vill bygga ut med information om läkemedel, berättar företagets vd och grundare Justo Delbanco.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

För en månad sedan lanserades sajten medicinpriser.se där användare kan jämföra priser för läkemedel på apotek via webben eller en app. Bakom webbplatsen finns det Malmöbaserade företaget Medicinpriskoll Sverige AB med vd:n Justo Delbanco.

Hur har det gått den första månaden?

– Vi tycker att det har gått väldigt bra. För oss är det viktigt att se att det fungerar och att tekniken inte kraschar. Sajten har varit stabil och det funkar.

Har besökarna hittat till sajten?

– De kommer, men inte i några stora mängder ännu. Vår plan är att skruva upp hela tiden. I februari drar vi igång vår mediakampanj.

Justo Delbanco grundade Medicinpriskoll Sverige AB tillsammans med två entreprenörskollegor. Han berättar att de tre företagarna först tänkte starta ett onlineapotek som skulle heta Mina apotek.

– När vi arbetade med det försökte vi hitta läkemedelspriser på nätet och insåg att det var svårt. Då ändrade vi fokus och började arbeta på idén med en tjänst för prisjämförelser.

I dag finns ingen reklam på sajten, men tanken är att den så småningom ska bli annonsfinansierad.

– Vi vill bygga en tjänst som är så bra som det bara går. Om vi lyckas med det tror vi att annonsörer kommer att vilja synas på vår sida.

Något mål för att nå ett visst resultat finns inte.

– Många gånger säger man att vi ska tjäna så här mycket, men det föder en kultur som gör att man tar genvägar för att nå de siffrorna.

Justo Delbanco berättar om flera utvecklingsplaner. Bland annat ska flera läkemedel kunna jämföras samtidigt på sajten och en kartfunktion för att hitta apotek ska läggas till i tjänsten.

Han vill också fylla sidan med innehåll och information om läkemedel och planerar att rekrytera en person som arbetar specifikt med det.

Prisjämförelser för läkemedel finns på andra sajter, till exempel finns läkemedel med som en kategori på sajten Prisjakt.

Hur ser ni på konkurrensen?

– Prisjakt är väldigt duktiga på det de gör och det finns även andra bra sajter för prisjämförelser, men de har ett brett spektrum. Vi nischar oss och vill vara bäst på det vi gör – prisjämförelser på läkemedel.

Relaterat material

App jämför läkemedelspriser

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev