Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

De vågar expandera i närförort

Publicerad: 1 augusti 2012, 09:05

Apotekarna bakom Broapoteket på Lilla Essingen i Stockholm expanderar. I dag öppnar det nya apoteket i Gröndal.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Samtidigt som problemen har hopat sig för flera andra egenföretagare inom apoteksbranschen, vågar sig apotekarna och företagarna Johan Olofsson och Robert Svanström på en expansion. Nu är det dags för en större satsning i närförorten Gröndal i Stockholm.

– Det känns jättespännande. Det har gått jättebra på Lilla Essingen och Gröndal påminner om det området, en stad i staden. Kundunderlaget är dessutom större i Gröndal än på Essingen och det finns också en stor vårdcentral här, säger Johan Olofsson, vd för Din Apotekare Sverige AB.

Förberedelserna inne i den lilla lokalen pågick hela vägen fram till dess att dörren slogs upp för den första kunden. Hyllor, affischer, IT-jobb, kampanjpåsar till de första kunderna, ballongblåsning och fix med ventilation.

– Allt har klaffat perfekt, säger Johan Olofsson.

På premiärdagen är det han som är på plats. Men nu har Din Apotekare Sverige AB tagit steget till att bli arbetsgivare också. Ytterligare två apotekare har knutits till företaget, en apotekschef och en läkemedelsansvarig.

– Vi får utvecklas som egenföretagare. Sen behövs det lite nytt blod. Det är svårt för två personer att springa på alla bollar och ta alla roller själva.

Apoteket ligger mitt i Gröndals centrum, när livsmedelsaffär, frisör och bibliotek. Lokalen är på 50 kvadratmeter och butiken är maximalt utnyttjad.

– Den här lokalen är också liten, men något större än den på Lilla Essingen. Det är ett kvartersapotek, kompakt och personligt. Man måste ju tänka lite annorlunda när man har anställda, säger Johan Olofsson.

Öppettiderna har lagts för att passa både den närliggande vårdcentralen och Gröndalsborna som ska hinna göra ett ärende efter jobbet. Mellan halv nio och halv sju på vardagar och öppet sex dagar i veckan.

– Det är bra att få en tidig start på dagen. Dessutom kan vi ju vara lite flexibla och vänta in en kund som ringer och säger att de kommer fem minuter sent. Vi är trots allt ett kvartersapotek.

Relaterat material

Liv i luckan på Lilla Essingen

Apotek i egen regi öppnar i höst

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev