Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Digitalt i fokus när Apoteket AB nyetablerar

Publicerad: 23 september 2015, 14:32

Apoteket AB kommer att göra en offensiv satsning på hela butiksnätet, enligt etableringschefen Maria Ahlestål.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Vid de nyetableringar som Apoteket AB gör vill kedjan integrera det digitala med de fysiska butikerna.

Ett exempel på det är kedjans nya apotek i Sundbyberg som invigs imorgon, torsdag. Två timmar efter att kunder har beställt läkemedel via nätet ska de kunna hämta ut dessa på apoteket vid en särskild disk.

– I vanliga fall krävs det att kunden har gjort beställningen via webben cirka två dygn före uthämtning, men vi har testat snabbare beställningar via nätet på några apotek och vill även ha med det från start när vi nu nyetablerar, säger Maria Ahlestål, etableringschef på Apoteket AB.

Igår berättade Apoteksgruppens vd i en intervju med Dagens Apotek att kedjan vill synas mer i städerna. Detsamma gäller för Apoteket AB. Maria Ahlestål berättar att kedjan bland annat letar efter lägen på starka handelsplatser som gallerior och köpcentrum.

– Vi vill finnas där våra kunder är, säger hon.

För ett och ett halvt år sedan ändrade staten sina ägardirektiv så att Apoteket AB får öppna apotek utan någon begränsning, tidigare fick företaget inte ha en för stor andel av marknaden.

– Det underlättar att vi inte har en sådan begränsning längre för det gör att vi kan öppna fler butiker och självklart kommer vi att satsa på att nyetablera också.

Någon prognos för hur många apotek som kedjan planerar att öppna nästa år kan hon inte ge ännu, men att sådana kommer att ske står klart.

– Vi kommer att göra en väldigt offensiv satsning på hela butiksnätet där fokus kommer att ligga på att bygga om befintliga apotek. Självklart kommer satsningen också innebära nyetableringar.

Kommer ni att behöva lägga ner några apotek?

– Vi hoppas ju alltid att vi ska kunna undvika det så i första hand är målet att flytta apotek, där det saknas kundströmmar, till bättre placeringar.

Relaterat material

Apoteksgruppen vill synas i städerna

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev