Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Dosapotek samlas på fem orter

Publicerad: 5 maj 2010, 12:35

Elva anläggningar blir fem när Apoteket AB stöper om dosverksamheten. Dosapoteken i bland annat Borås och Växjö försvinner.


Apoteket tillkännager nu sina framtidsplaner för företagets omfattande dosverksamhet.

Enligt ett pressmeddelande sker en förändring ”med leveranssäkerheten i fokus vilket innebär att större volymer kommer att produceras på färre, geografiskt väl placerade orter”.

Förändringen innebär att dagens elva anläggningar blir fem. Redan i höst inleds förändringen då produktion flyttas från Linköping till Örebro.

Förutom Linköping är Borås, Falun, Solna, Vänersborg och Växjö de orter som påverkas negativt.

För Solnas del ska anläggningen tillsammans med den i Örebro ”troligen konsolideras till en ny gemensam anläggning” under 2013.

Produktionen ska koncentreras till – förutom Örebro – Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala.

– Förändringen medför att vi investerar i ny teknik och utvecklar processer som ytterligare ökar patientsäkerheten, säger Tore Löwstedt, direktör för Apoteket Partner, i en presskommentar.

– Det innebär att vi kan höja kvalitet och leveranssäkerhet ytterligare, vilket krävs för att vi ska behålla vår position som världsledande inom dostillverkning.

I dagsläget kan Apoteket AB inte svara på hur många medarbetare som kommer att beröras.

”Medarbetare kommer att i möjligaste mån få erbjudande om att flytta med till de dosapotek Apoteket konsoliderar till”, skriver företaget.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev